13.8.09

Αμοργιανό μου όνειρο.













Αυτός που ψάχνει ηρεμία, χαλαρή και αυθόρμητη διασκέδαση και ένα τοπίο που συνδυάζει την κυκλαδίτικη άγρια ομορφιά με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, στην Αμοργό βρίσκει τον παράδεισό του. "Τσακωμένο" με τις ξαπλώστρες και τον ομπρελοπόλεμο, το νησί δε δίνει πολλά περιθώρια σε "ποζέρια" να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους επί της παραλίας και το μάτι δίνει εντολή στο μυαλό να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας την φύση και αυτά που χαρίζει απλόχερα. Εντυπωσιακό είναι πως έχει αναπτυχθεί τουριστικά, κρατώντας σε καλό επίπεδο, ακόμη τουλάχιστον, τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Οι ντόπιοι έχουν αντιληφθεί ότι έχουν σημαντικούς πόρους από τον εγχώριο τουρίστα και προς το παρόν δεν του έχουν πιάσει τα οπίσθια στις τιμές. Παραφωνία αποτελούν κάποια δωμάτια, που το 50ευρω το έχουν σιγουράντζα, προσφέροντας θέα στο φωταγωγό και απλησιά απελπισίας. Ευτυχώς το νησί διαθέτει και υπαίθρια κατασκήνωση, τουτέστιν κάμπινγκ, καλά οργανωμένο, καθαρό και όσοι γουστάρουν τη φάση θα καλοπεράσουν.
Ο επισκέπτης πρέπει να κάνει τις εξής στάσεις-απολαύσεις...
Αιγιάλη, στο "λιμάνι της κυρά Κατίνας", για καλό ψάρι και καλές τιμές, στο "φρου-φρου" για πρωινά με θέα και χορτασίλες σε χαμηλές τιμές και φυσικά σουβλάκι στην πλατεία, με θέα τον ωραίο "τυλιχτή". Το κτέλ σε αφήνει ακριβώς στον "αμοργιαλό" και η φωνή της Ματούλας το βράδυ δεν μπορεί να σε αφήσει να πας αλλού. Ψημμένες ρακιές και μεζέδες με τη συνοδεία μιας φωνής που δε χρειάζεται μικρόφωνα και μηχανήματα. Μοναδική!
Κατάπολα, στης κατερίνας το "moon bar" με θέα το φεγγάρι και σέρβις που παραπέμπει μάλλον στην Ικαριά.
Οπωσδήποτε για φαγητό στου "γεωργαλίνη" την ταβέρνα στο Βρούτση, με ντόπια απίστευτα νόστιμα κρέατα και λαχανικά σε τιμές που σε προκαλούν να "φας" όλο το μαγαζι.
Η χώρα είναι ένα μαγικό τοπίο ολόκληρη και αξίζει να μιλήσετε με τους ντόπιους και να πιείτε την ψημμένη ρακί που θα σας κεράσουν. Αν πετύχετε και τοπικό πανηγύρι, ακόμη καλύτερα. Το φαγητό είναι δωρεάν από το δήμο και οι δρόμοι γεμίζουν χορούς και κελάηδισμα από τα βιολιά.
Θολάρια και Λαγκάδα τα δυο χωριά πάνω από την Αιγιάλη θα σας χαρίσουν απίστευτες εικόνες και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, μέχρι και ανέκδοτα από τον παππού στο "πανόραμα" στα Θολάρια, που για να βρεις τραπέζι πρέπει να πας νωρίς και πάλι τυχερός θα είσαι.
Αγία 'Αννα, παραλία κάτω από το 'αγρυπνο βλέμμα της Παναγίας από τη Χόζοβα και Μούρου το μάτι να μην μπορεί να ξεχωρίσει ουρανό από θάλασσα στον ορίζοντα. Λεμβρωσός και Ψιλή 'Αμμος για πιο ησυχία και γραφικό τοπίο.
Γενικά θα χαλαρώσετε και θα περάσετε καλά. Χωρίς άσκοπα νταβαντούρια και εφέ πολυτελείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...