4.7.12

Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι...

   Πήγες στην Αστυπάλαια χώρισες, γύρισες, πήγες Θίσβη ηρέμησες, πήγες Σάμο, πήγες Κουσάντασι, γύρισες Πειραιά ξαναχώρισες και άργησες να ηρεμήσεις. Για να δούμε φέτος...


Αστυπάλαια. 
   Για να επισκεφθείς μια απο τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού θα πρέπει να το εγκαταλείψεις και να επισκεφθείς τα νησάκια απέναντι. Τα καϊκια της περιοχής που κάνουν το δρομολόγιο κάθε πρωί ξέρουν να σου πουν. Πάρε μάσκα και εξοπλισμό, θα βουτήξεις για καταπληκτικά κοχύλια. Το γνωστό κάστρο της Αστροπαλιάς, παλιάς ιταλικής οικογένειας των Γκουερίνι. Το βράδυ αξίζει να το κοιτάς από μακρυά. Ειδικά από τον κόλπο του Πέρα Γιαλού χαμηλά. Να φας και γαριδάκι συμιακό με μακαρονάκι κοφτό. Μην πας με γκομενάκι στα χωρίσματα, γιατί το πλοίο δεν θα το δεις να έρχεται, όσο απελπισμένος κι αν είσαι για φευγιό.




Θίσβη.
 Πάτρια και πολυαγαπημένα εδάφη. Στη Θίσβη Βοιωτίας και στις θάλασσες του Κορινθιακού πάντα θα περνάνε καλά όλες οι γενιές, που μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν εκεί. Σε κανένα άλλο μέρος τα αστέρια δεν φαίνονται τόσο όμορφα. Επισκέψου τον πύργο της Θίσβης βράδυ χωρίς φεγγάρι και απόλαυσε όλο το γαλαξία να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Κλείστα και θα νιώσεις την δύναμη του Ελικώνα από τη μια μεριά και την ενέργεια της θάλασσας από την άλλη να σε φορτίζουν στο λεπτό.



Σάμος.
 Στο νησί του Πυθαγόρα θα βρεις τα πάντα. Φυσικό κάλλος απ'άκρη σ'άκρη. Βουνά, θάλασσες, χωριά, καταρράκτες, πεζοπορίες, ποδηλατάδες, χωμάτινες διαδρομές, καλό φαγητό και ακόμη καλύτερο κρασί vin doux, το οποίο πρέπει να δοκιμάσεις σε άπειρους συνδυασμούς κοκτέιλ. Μην παραλείψεις να πιεις τις μπύρες σου στο μπαράκι στο Ποτάμι και να επισκεφθείς το χωριό Μανωλάτες, για να δεις ότι οι Γερμανοί έχουν αγοράσει σπίτια στα πιο ψαγμένα σημεία της Ελλάδας. Φυσικά και για να φας στην ταβέρνα με το τρεχούμενο νερό τα "πιάτα" από τη φοβερή σαμιώτισσα μαγείρισσα.




Κουσάντασι.
   Στο Κουσάντασι πρέπει να πας, ειδικά εάν είσαι 'Ελληνας για ένα και μοναδικό λόγο. Να δεις την αρχαία ελληνική πόλη της Εφέσου (εάν δεν τη δεις, δεν περιγράφεται ούτε μέσω φωτογραφιών), να καταλάβεις το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων και μετά να απογοητευτείς από την αναπόφευκτη σύγκριση με τον νεοέλληνα, ο οποίος θα δεις ότι έχει πολλά κοινά κουσούρια με τον νεότουρκο. Κι οι δύο απολαμβάνουν όμως ένα λαχταριστό κεμπάπ! Από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ, μας το προσέφερε με γνώση ο τούρκος ξεναγός, που μιλούσε άριστα την ελληνική και μας οδήγησε στο σωστό μέρος, το χωριό Σελτσούκ.Υπόψιν οι Τούρκοι πουλάνε την αρχαία ελληνική ιστορία ως δική τους, τις ημερήσιες κρουαζιέρες στη Σάμο ως τουρκικές και ενώ παρέχουν πολύ χαμηλές ποιοτικά υπηρεσίες μαζικού τουρισμού, θησαυρίζουν κάθε θερινή σεζόν.


 


 

2 σχόλια:

Chocorello είπε...

Ωραία τα λες, ωραίες φωτό και μου θύμισες πολλά:

Χωρισματογκομενάκια σε διακοπές, τα αρχαία στην Μεγάλη Ελλάδα (Σικελία), τα τουριστικά μπούγια, τις κρυφές γωνιές για λίγους, την ανάβαση στον στριφτερό Ελικώνα με μηχανάκια με ένα φίλο (γλυστράει απίστευτα στο κατέβασμα), αστέρια, το τυρκουάζ των κυκλάδων από το λευκό βοτσαλάκι...

Κάθε φέτος και καλύτερα να είναι.
:-)

angie philosopher είπε...

'Οσο είναι στο χέρι μας (δηλαδή πάντα) θα είναι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...