4.4.13

Doers in Greece - Mlp, ο ερευνητής του Πειραιά.

   Φωτογραφίζει και γράφει για τον Πειραιά από το 2008. Ο ίδιος δηλώνει ερασιτέχνης και στα δύο, αλλά η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια μαρτυρά έναν επαγγελματία, ο οποίος "ξοδεύει" πολλές ώρες και πολλή ενέργεια, για να μοιραστεί μαζί με όλους εμάς εικόνες και ιστορίες της πόλης στην οποία κατοικεί, τον αγαπημένο Πειραιά.
   Καταγράφει κάθε γειτονιά με το φακό του και παράλληλα ανατρέχει σε ιστορικά αρχεία, δίνοντας την ευκαρία να ανακαλύψει κάποιος εκ νέου τις ομορφιές, αλλά και τα "κακώς κείμενα" μιας πόλης, που κουβαλά μεγάλη ιστορία από το παρελθόν, πολλές φορές απογοητεύει στο παρόν, αλλά πάντα γοητεύει και κρατά τους κατοίκους της κοντά της με τη θαλασσινή της αύρα.'Ενα από τα σημαντικά αφιερώματα του Mlp είναι το "Πειραιάς - Τότε και Σήμερα", όπου αντιπαραβάλει φωτογραφίες του παρελθόντος με σημερινές, προσθέτοντας ιστορικά στοιχεία και αναλύοντας τις αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου βάσει της έρευνάς του.
   Τριγυρίζοντας στο ιστολόγιο του Mlp, είτε είσαι Πειραιώτης είτε όχι, σίγουρα θα ανακαλύψεις καλά κρυμμένους θησαυρούς, που σε περιμένουν να τους συναντήσεις κι εσύ μέσα από τα δικά σου μάτια, αρκεί να τα σηκώσεις φηλά όπως κάνει εκείνος, ή απλά να αλλάξεις οπτική και να γίνεις περιηγητής του εαυτού σου στα στενά του Πειραιά. 
   Αρκετές φορές ο καυστικός λόγος του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και στους "άρχοντες" της πόλης, αφού μέσα από τα άρθρα του παρουσιάζει την "πικρή" αλήθεια για πρόσωπα και καταστάσεις, υπεύθυνους και ανεύθυνους, που χρόνια τώρα "ξεπλένουν" στον Πειραιά τα "άπλυτα" όλης της Αττικής, αμελώντας και παραμελώντας επιμελώς κάθε τι αξιόλογο, που έχει να δώσει αυτή η πόλη στους κατοίκους της. 
   Κι ο Mlp τα ανακαλύπτει τα αξιόλογα, τα συγκεντρώνει με πολύ μεράκι, κόπο στο προσωπικό του ιστολόγιο (http://mlp-blo-g-spot.blogspot.gr/), στη σελίδα του με τις φωτογραφίες (http://www.flickr.com/photos/ml_p/) και στο λογαριασμό του σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης (http://www.facebook.com/mlp.photoblog).
   Το έργο του Mlp είναι τόσο σημαντικό, που ακόμη κι εμείς οι οποίοι διαβάζουμε καθημερινά τις σελίδες του να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε, ίσως κι ο ίδιος να μην ξέρει τί παρακαταθήκη αφήνει μέρα με τη μέρα. Διασώζοντας, καταγράφοντας και προβάλλοντας την ιστορία της πόλης, που κρύβει σημαντικό πλούτο έμψυχο και άψυχο, έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, ακόμη κι όταν αφήνεται στο έλεος  των καιρών, στα λόγια και τις εικόνες του Mlp ξαναβρίσκουμε τον Πειραιά, που αγαπάμε και τόσα χρόνια μας έχει χαρίσει μικρές στιγμές ευτυχίας.

2 σχόλια:

ντετεκτιβ πειραιας είπε...

Δυστυχώς τα καλά παλιά χρόνια δεν ξαναέρχονται.

angie philosopher είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και το αύριο και μας περιμένει να το δημιουργήσουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...