25.3.15

Felting με την Androskoinsep.

   Με σύνθημα "Δρω στην 'Ανδρο" άνοιξαν πανιά! Η Ζέφη, η Μαρία, η Ασημίνα, ο Γιώργος κι ο Θανάσης είναι το πλήρωμα του νέου σκαριού, που αγκυροβόλησε στο όμορφο Κόρθι της 'Ανδρου. Με ούριους ανέμους αλλά και με φουσκοθαλασσιές καμιά φορά, συνεργάζονται για να προσφέρουν με πολλή αγάπη στην τοπική κοινωνία όπου ζουν, τους "θησαυρούς" που ανακαλύπτουν στην πορεία των ταξιδιών τους, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από κάθε τόπο, φυτεύοντας σπόρους από κάθε γη και καλλιεργώντας όλα αυτά στο πρόσφορο έδαφος της 'Ανδρου, προσφέρουν απλόχερα τους καρπούς σε όποιον θέλει να τους γευτεί.
   Σε κάποιο από τα ταξίδια τους συνάντησαν το προβατάκι μου και με ενθουσιασμό μας προσκάλεσαν μαζί για ένα σεμινάριο felting (εριουργίας) στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της ΚοινΣεΠ. Κι επειδή εκτός από το μαλλί, αγαπάμε πολύ τη φύση και το νησί, δεχθήκαμε με χαρά!
   Το Σάββατο 21 Μαρτίου παρουσιάσθηκε η ξηρή τεχνική (needle felting) και ακολούθησε δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά, ενώ την Κυριακή στις 22 η υγρή τεχνική επεξεργασίας μαλλιού προβάτου (wet felting).
   Νιώθω πάντα μεγάλη ευγνωμοσύνη όταν μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ, όσα γνωρίζω για το αγαπημένο μου υλικό και ειδικά με ανθρώπους που νιώθουν μέσα τους την ίδια λαχτάρα για δημιουργία. Τα κορίτσια που παρακολούθησαν το διήμερο σεμινάριο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενθουσιάστηκαν και απέδειξαν περίτρανα, ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν καλλιτέχνη, ο οποίος περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει να "ξεδιπλώνει" ένα-ένα τα αθέατα ταλέντα του.
   'Ηταν ένα άκρως δημιουργικό Σαββατοκύριακο κι ευχόμαστε να επακολουθήσουν κι άλλα πολλά, με άφθονη χαρά, χρωματιστά μαλλιά, χαμόγελα ικανοποίησης, και με το δυνατότερο υλικό πάνω απ'όλα το ομαδικό πνεύμα.
   'Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της ΚοινΣεΠ για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, στην Fast Ferries για τη δωρεάν μετακίνηση και όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στο σεμινάριο για τη θετική τους ενέργεια. Ευγνώμων!












  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...