15.11.14

Η ιστορία πίσω από μια δημιουργία.

    'Ενα μέρος των περασμένων καλοκαιρινών διακοπών το πέρασα στη Λακωνία, τριγυρνώντας στα όμορφα χωριά της Μάνης. Στον όμορφο Κότρωνα αφιερώσαμε μια ημέρα για πρωινό μπάνιο, ψάρεμα και φαγητό στο νησάκι Σκοπά, μια νησίδα με μικρούς κολπίσκους γεμάτους θαυμάσια βότσαλα.
   Και κάπως έτσι με "χτύπησε" η έμπνευση κατακέφαλα! Μεγάλα φρόκαλα σε μαύρο κι άσπρο χρώμα, ριγωτά σαν κάποιος να τα είχε ζωγραφίσει επίτηδες. Είναι θαυμάσιο να παρατηρείς τη φύση.  Πάντα ένα δημιούργημά της είναι εκεί για να σου θυμίσει ότι όλα προϋπάρχουν κι ότι κάθε ανθρώπινο προϊόν είναι απλά μια ακόμη "αποθηκευμένη" εικόνα, μια μνήμη που η ίδια η φύση σου έδωσε κάποτε. Εξού και λέμε ότι δεν υπάρχει παρθενογέννεση μάλλον. 'Oλα είναι εκεί έξω. Αρκεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να δεχτείς χωρίς προκαταλήψεις την γνώση που σου προσφέρει η φύση.
  Ούσα φανατική συλλέκτρια φυσικών "προϊόντων", από κοχύλια μέχρι ξερά φυλλαράκια δέντρων, δε μπορούσα να αντισταθώ στην πρόκληση και φυσικά κουβάλησα τα υπέροχα βότσαλα, που με παιδικό ενθουσιασμό είχα ανακαλύψει στην μικρή παραλία του Κότρωνα. Αυτά ήταν η αφορμή για να δημιουργήσω τις μάλλινες φωλιές-κρεβατάκια για τις αγαπημένες μας γάτες.
   Τα υπόλοιπα τα άφησα στο υπέροχο υλικό που χρησιμοποιώ, το μαλλί προβάτου και την υγρή τεχνική felting. Μερικές νιφάδες τριμμένο σαπούνι ελαιόλαδου από την Κερκυραϊκή σαπουνοποϊία Πατούνη, ζεστό νερό, το προσχέδιό μου και αρκετό τρίψιμο. Τα γατοσπιτάκια είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τα μικρά ζωάκια μας, προσφέροντας μια ζεστή μάλλινη αγκαλιά. Και αυτός ίσως να είναι κι ο μοναδικός τρόπος για να αγαπήσουν οι γάτες τη θάλασσα. Νιάου!

Τις γατοφωλιές μπορείτε να τις βρείτε στο νέο Etsy Shop πατώντας εδώ κι εδώ.
  
 




https://www.etsy.com/listing/209575512/pets-bed-cat-bed-cat-cave-wool-felted?ref=shop_home_active_6


https://www.etsy.com/listing/209575512/pets-bed-cat-bed-cat-cave-wool-felted?ref=shop_home_active_6

  
https://www.etsy.com/listing/209673242/pets-bed-cat-bed-cat-cave-reversible?ref=shop_home_active_4


https://www.etsy.com/listing/209673242/pets-bed-cat-bed-cat-cave-reversible?ref=shop_home_active_4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...